Over Joachim van Beek

Joachim van Beek is gedragsdeskundige en heeft 30 jaar ervaring met het trainen van honden. Vanuit de disciplines van de gehoorzaamheidstrainingen en de jachthondensport heeft hij zich gespecialiseerd in jachthondentraining en in het oplossen van gedragsproblemen. Een goed luisterende hond geeft geen overlast maar juist veel plezier!

Joachim traint vanuit de visie dat hij altijd uitgaat van de wijze waarop een hond denkt en leert. Het respect voor de hond staat daarbij centraal. Hij wil zijn kennis en ervaring overbrengen aan eigenaren en voorjagers zodat zij kunnen genieten van hun hond. Honderden eigenaren van huishonden werden effectief geholpen met het oplossen van gedragsproblemen.

Dierenartsen, gedragsdeskundigen, kynologenverenigingen en hondenscholen kennen Joachim van Beek van lezingen en demonstraties op congressen en seminars. Zij verwijzen honden met gedragsproblemen naar hem door. Voorjagers kunnen Joachim raadplegen voor specifieke problemen die tijdens de jacht of de apporteertraining optreden. Daarnaast is het mogelijk om te trainen in groepen. Cursisten merken dat er preventief getraind wordt zodat problemen veelal worden voorkomen of in het beginstadium worden opgelost. De kennis en ervaring die Joachim heeft opgedaan in de jachthondensport en als jager, resulteerden in meerdere uitnodigingen en het winnen van de Nimrod in 2019. Ook heeft een aantal van zijn cursisten zich al op de Nimrod bewezen.

Training

Joachim van Beek verzorgt de volledige opleiding voor jachthonden. De voorjagers en hun honden worden intensief begeleid vanaf het moment dat hun training begint. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van dummy’s, wild en Zinger Wingers. Regelmatig wordt de training met video-opnames ondersteund. De trainingen worden gegeven op verschillende niveaus.
Deze maken deel uit van een beproefd programma waarbij Joachim tijdens de groepstraining het belang van iedere hond goed in het vizier houdt en de training op maat kan aanbieden.
Hoofddoelstelling van de training is de hond op te leiden tot een enthousiaste en betrouwbare apporteur die geleerd heeft om goed te luisteren en zelfstandig te kunnen werken wanneer dit nodig is.
Pups en jonge honden kunnen direct instromen vanaf 7 weken tot 10 maanden. Voorjagers met honden vanaf 10 maanden die elders hebben getraind, zijn ook van harte welkom! Zij kunnen een afspraak maken voor een z.g. total check up waarin de doelstelling van de voorjager en het niveau van de hond worden vastgesteld.
Voor deze total check up wordt veel tijd uitgetrokken. Het plan voor de training wordt besproken en er kan worden gestart in de trainingsgroep die het beste aansluit.
De trainingslocaties liggen veelal in de omgeving van Oosterhout (NB) en Waalwijk.Pups en jonge honden

Pups en jonge honden

Op dit moment zijn er verschillende mogelijkheden voor het trainen van jachthondenpups. Ervaar hoeveel concepten een pup al kan leren in zijn eerste maanden! Hier wordt de basis gelegd voor de optimale apporteeropleiding.

Joachim en zijn team van instructeurs bieden de voorjagers een unieke begeleiding aan bij de socialisatie en opvoeding van hun pup. Met een voertje als beloning leert de pup spelenderwijs zitten, komen, steadyness, vooruitgaan in een lijn en apporteren. U kunt met een pup vanaf 7 weken al de eerste stappen zetten op weg naar succes! Aanmelding/informatie via het contactformulier of bel met Joachim van Beek: 06-29500191.

Basis

Basis

In dit deel van het programma worden de hond en voorjager goed voorbereid op de jachtpraktijk en de door Orweja georganiseerde wedstrijden na het schot. De basis voor een enthousiaste, vrij werkende en betrouwbare apporteur wordt hier systematisch aangebracht. De opbouw is zeer belangrijk omdat hier de kern ligt van een goede opleiding.

Er wordt preventief getraind om problemen te voorkomen en er worden geen essentiële stappen overgeslagen. Aan het eind van de basistraining zijn hond en voorjager in staat om KNJV B en MAP B diploma’s te halen. De volledige basis voor dirigeren en slepen wordt hier gelegd zodat de aansluitende vervolgtraining kan beginnen.

Gevorderd

Gevorderd

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn hond wil opleiden voor MAP A diploma’s, OWT open klasse of het meest complexe apporteerwerk tijdens de jacht. Ook hier is de opbouw van de training logisch en cruciaal. De meervoudige apporten worden langer en ingewikkelder waarbij er wordt gestreefd naar de perfecte balans tussen gehoorzaamheid en initiatief. Concepten als swim by, drielijnenpatroon, cheating singles en het wagenwiel worden aangeleerd ten behoeve van het dirigeren. Er wordt veel aandacht besteed aan het lopen van steeds complexere slepen met diverse wildsoorten zoals gans, fazant en haas zoals dit verwacht kan worden op de MAP A wedstrijden. De hond wordt voorbereid op de overgang van dirigeren naar slepen in gecombineerde oefeningen. Tevens leert hij alle hoor- en zichtbare verleidingen te weerstaan om eerst een blind apport binnen te kunnen halen. Op dit niveau leert de hond uitermate goed te schakelen tussen het zelfstandig werken en het luisterend vermogen.

Topklasse

Topklasse

Ambitieuze en ervaren voorjagers met honden die MAP A diploma’s hebben behaald, kunnen bij Joachim trainen voor hoogste plaatsing of beste hond van het ras op de MAP A.

Ondermeer worden moeilijke lijnpatronen bijgebracht tot 300 meter. De hond wordt geleerd om zowel op land als in het water de gegeven lijn vast te houden ook al is deze zeer gecompliceerd. Denk hierbij aan schuine lijnen over water of zelfs in de lengterichting, zonder dat de hond naar de oever trekt.

Het doel is een uitnodiging voor de Nimrod te verkrijgen met uitzicht op het behalen van het AA diploma.


Problemen oplossen

Indien u problemen ondervind met het gedrag, opvoeding of training van de hond, vul het contactformulier in en maak bij opmerkingen zo uitvoerig mogelijk kenbaar wat de problemen zijn.

Opleidingen


Video's

Deze video’s zijn bedoeld om een indruk te geven. Wat hier wordt gedemonstreerd is eerder stapsgewijs aangeleerd. Zonder de juiste opbouw zal het kopiëren van deze oefeningen niet het getoonde resultaat opleveren.

Video 1

Basis dirigeertraining, links- en rechtsom vooruit sturen

Video 2

Het tunen van de uitgaande lijn middels 'wagenwiel'

Video 3

Pepper, labrador pup 4 maanden oud. Lijnen lopen op targets (brokje)

Video 4

AF of DOWN commando aanleren door Joachim van Beek 1e sessie

Referenties


Contact


Een moment geduld a.u.b...