< terug

Steeds vaker ging Bruno achter wild aan of liep een spoor uit. Luisteren deed hij dan niet meer. Hij ging zijn eigen gang en kwam daarmee regelmatig in gevaarlijke situaties.
Een dijk over rennen, voor auto's langs, het maakte hem niet uit zolang hij maar kon 'jagen'. Relaxed wandelen was en niet meer bij en om mijn hond zijn hele leven aan een lijn uit te laten, vond ik geen optie.

Uiteindelijk heb ik besloten om een e-collar training te gaan doen bij Joachim, om Bruno hier van af te helpen.
Ik heb bewust gekozen om een training te volgen en niet zelf maar wat te gaan doen omdat ik al wist dat je de hond goed de betekenis van de correcties van de band moet aanleren. Dat kun je zelf niet.

Joachim is aan de slag gegaan met Bruno, die een snelle leerling bleek. Binnen een mum had hij het door en werd ook ik getraind om de band op de juiste manier te gebruiken. Daarbij is timing erg belangrijk.

Tijdens de training kijkt Joachim heel goed naar het karakter van de hond, geeft de hond de kans om zelf de juiste beslissingen te maken, is duidelijk naar de hond en beloont de hond rijkelijk.
Verder vertelt Joachim honderduit, over het waarom van de handelingen en daardoor krijg je als baas ook goede inzichten.

Inmiddels loop ik weer vol vertrouwen rond in de natuur, zonder de angst te hebben dat Bruno er maar constant vandoor gaat.
Hij is een stuk alerter op mij, maar gedraagt zich daarnaast ook nog heel ontspannen.

We lopen weer vol vertrouwen rond en ik heb het vertrouwen in mijn hond weer terug.

Al met al raad ik iedereen met een hond die een grote jachtpassie heeft en ervandoor gaat, een e-collar training bij Joachim aan. Zelf kan je dit niet oplossen.


Wendy Timmer

< terug