< terug

Twee jaar geleden trok ik aan de bel bij Joachim. Ik vertelde wat mijn problemen met Bizzy waren. Joachim nodigde me uit om goed naar haar te kijken. Wat was toen zijn conclusie? Hij zag geen problemen bij Bizzy: Ze was verkeerd getraind! Ik dacht: ‘Maar ze luistert niet! Ze trekt d’r eigen plan, ze communiceert niet!’ Ja dat klopte inderdaad: Bizzy was verkeerd getraind!

Met Bizzy die toen bijna 5 jaar was, had ik tot die tijd wat leuke dingen bereikt maar op B niveau. Vol enthousiasme vertelde Joachim over zijn training en hij waarschuwde me dat als ik zijn programma ging volgen, ik me er voor 100% moest inzetten. Ik twijfelde wel en kreeg een tornado aan informatie. Zijn manier van uitleggen, zijn manier van ‘kruipen in de hond’ deed me beslissen om er voor te gaan! Drie maanden hebben we getraind, daarin hebben we een basis gelegd. Toen is Bizzy even tussendoor mama geworden van 10 prachtige pups! Dat was allemaal in de planning en na 3 maanden begonnen we in september 2015 weer vol moed aan de training. 

Wat heb ik veel geleerd! Joachim, zijn team en ook de geweldige groep waar we in zitten, hebben me er uitgetrokken als het me soms te veel werd!  Er was voorheen onduidelijkheid, onzekerheid en onbegrip ontstaan. Bizzy ging toen, als een echte Flatcoated, het zelf maar oplossen. Maar ja, meestal niet op de goede manier.

Door Joachim ben ik Bizzy gaan begrijpen en lezen. Duidelijkheid, respect en liefde voor de hond zijn de prioriteiten bij hem, dit in combinatie met passie voor het jachthondenwerk. Bizzy en ik zijn een mega team geworden. Ik ben sinds 2 jaar niet meer gefrustreerd geweest, omdat me nu duidelijk is hoe en wat. Ik heb een geweldige band met mijn hond gekregen en daarvoor ben ik Joachim en zijn team voor eeuwig dankbaar!

Het doel was 1 SJP A te behalen en we hebben er in 2016 er 2 behaald. We hebben zelfs met 2 MAP A diploma’s het seizoen fantastisch afgesloten!

Domenica< terug